U bent hier

Haal Boost Je Buurt naar jouw gemeente!

Om de doelstellingen van jouw klimaatplan te behalen, heb je de medewerking van je inwoners nodig. Hoe overtuig je hen om samen die veranderingen te realiseren? Met Boost je Buurt wil Bond Beter Leefmilieu een antwoord bieden op deze vraag. 

Wat houdt Boost je Buurt in? Centraal staat een inspiratie- en doedag voor de inwoners van jouw gemeente of stad, die we invullen aan de hand van jouw prioriteiten en onze expertise. De boodschap: iedereen kan bijdragen aan lokale transitie, je moet gewoon met iets beginnen. Voor jouw burgers is het Boost je Buurt-event dat begin. 

Met Boost je Buurt willen we duurzaamheid tastbaar maken. Burgers vinden er alles wat ze nodig hebben om een bijdrage te leveren: info over projecten waar ze kunnen aan meewerken, een netwerk aan nieuwe contacten en inspirerende talks waar ze ideeën uit kunnen halen om zelf iets te beginnen. Voor en na die dag gaan wij samen met jou aan de slag om om ervoor te zorgen dat de dag op punt staat en de opvolging verzekerd is.

Welk resultaat kun je verwachten? Het klimaatplan dat nu op je bureau ligt, komt tot leven in het denken en doen van je inwoners. Daarvoor zorgen wij met een gevarieerd programma, boordevol mensen met jarenlange ervaring met geslaagde burgerprojecten. Als gemeente leg je de nadruk op de thema’s die je belangrijk vindt, en kun je bovendien tonen welke initiatieven je zelf neemt. 

Waarom Boost je Buurt?

  • Draagvlak creëren
  • Laagdrempelig sensibiliseren
  • Voordelen van een duurzame, leefbare gemeente in de verf zetten
  • Een positief toekomstbeeld te schetsen van een duurzame gemeente
  • Burgers meenemen in het verhaal
  • Netwerken ontstaan door fysieke ontmoeting

Interesse? Contacteer Janne Ruszkowski via janne [dot] ruszkowski [at] bblv [dot] be of 02/282.17.23.